Časopis Receptář č. 3/2019

vydání vyšlo: 4.3.2019


Obsah vydání

V časopisu Receptář č. 3/2019 najdete mimo jiné i tyto články a témata:

Březen je pro zahrádkáře měsíc plný příprav a plánování. Ale také pilné práce na zahradě. Přinášíme rady odborníků co všechno můžete v této době udělat v užitkové i okrasné části zahrady, nechybí ani odpovědi na nejčastější čtenářské dotazy. Kde a jak rostou v přírodě orchideje z rodu střevíčníků (10–12). Slovem i obrazem vám představíme ty nejkrásnější pnoucí růže (20–23). Břečťanům a dalším „placatým stromům“ věnuje své putování světem rostlin Václav Větvička (24–25).   Jak pěstovat rajčata ze semen – praktické rady pro pěstování a představení zajímavých odrůd (33–35). Co s jahodníky po přezimování (36–37). Bylinky, které můžeme pěstovat za oknem (40–41). O zkušenosti s chorobami a škůdci okurek se s námi podělil syn legendárního šlechtitele okurek, Jiří Holman (42–45). Kdy a jak stříhat keře, aby kvetly (46–47). Zimní a pozdně zimné odrůdy hrušní (48–50). Jak zvládnout předsezónní údržbu zahradní sekačky vlastními silami (56).   Šetření vodou je v posledních letech klíčem k pěkné zahradě. Jak vybudovat nádrž na dešťovku (58–59)? S úrodou souvisí i dostatek opylovačů. Poradíme, jak přilákat na zahradu včely samotářky (86–87) i jak vyrobit pítko pro ptáky (92). V cho­vatelské rubrice představíme jihoamerické krásky v kožichu – činčily (88–89). Med jako společný jmenovatel pro recepty Petra Stupky (64–66). Recepty čtenářů tentokrát využívají hovězí maso (67–71). Vyrobte si drátovaný košík na vajíčka (72–73). Jaro můžete přivítat s originální jarní lampičkou vlastní výroby (74). Přichází také ideální čas na jarní očistu (76–78). Proč je půst zdravý (82)?


Předplatné časopisu Receptář

Roční papírové předplatné od 399 Kč