Časopis Receptář č. 12/2016

vydání vyšlo: 1.12.2016


Obsah vydání

V časopisu Receptář č. 12/2016 najdete mimo jiné i tyto články a témata:

Prosinec patří k měsícům, které jsou snad nejtěsněji propojeny s tradicemi. Zatímco jedni nedají dopustit na tradiční vánoční pokrmy, jiní dávají přednost klasické výzdobě či klidnějšímu trávení adventního času. Věříme, že na 100 stranách prosincového Receptáře si každý najde tu svou inspiraci.

Zahrádkáři nemusí zahálet ani v zimě. Oč méně je v tomto času práce na zahradě, o to více můžete spřádat plány do nové sezóny. Poradíme vám, jak zahradu připravit co nejlépe na příchod mrazů (10–11) a jak nejlépe prořezávat keře a stromy v době klidu (38–41). Dozvíte se nač nezapomenout při ukládání osiva z vlastní sklizně (22–23). Dočtete se o pěstování celeru (24–25) a artyčoků (28–29). Představíme trojici stále oblíbenějších bylinek, které pomohou při nachlazení: rýmovník, angínovník a plicník (36–37).

V podání Petra Stupky přinášíme recepty na štědrovečerní večeri (49–53). Inspiraci na přípravu kapra nabízí 28 receptů našich čtenářů (54–59). K zahřátí si můžete připravit punč, svařené víno nebo grog (60–62). Nechybí ani návody na výrobu vánočních dekorací (64–67).

Pozvánkou na pěkný adventní výlet je reportáž o betlémářích v Třešti – Každoroční znovuzrození (78–80). Zatímco nevhodné výrobky, které se objeví pod vánočním stromečkem je možné ve většině případů vyměnit a nebo vrátit, se zvířaty to nejde. Co byste měli vědět, než se rozhodnete své blízké obdarovat živým tvorem? S podmínkami chovu, ale také nástrahami, které může péče o o králíky, myši, ptáky, morčata, kočky nebo psy přinést, vás seznámí Jindřich Spěvák (82–84). Kromě kutilských rad najdete i návod užitečný vánoční dárek. Krmítko můžete podle našeho návodu připravit jako stavebnici, kterou snadno sestaví začínající kutilové. (86–87).


Předplatné časopisu Receptář

Roční papírové předplatné od 399 Kč