Časopis Receptář č. 11/2016

vydání vyšlo: 31.10.2016


Obsah vydání

V časopisu Receptář č. 11/2016 najdete mimo jiné i tyto články a témata:

Pestře zbarvené listí opouští koruny stromů a vysílá jasný signál: podzim v plné kráse je tu. Ne každý den je slunečný, smiřme se s tím, že k podzimu patří i plískanice a mlhavá rána. O to více potěší každý vzdorující kvítek. Jedna sezóna pomalu končí, ale neměli bychom podlehnout pokušení nedělat vůbec nic. Právě nyní je ideální čas podniknout kroky k tomu, aby i ta příští byla neméně úspěšná. K tomu by vám mělo být dobrým rádcem listopadové číslo časopisu.

Na stranách 12 – 15 najdete množství praktických rad, jak nejlépe připravit zahradu na zimu. S tématem souvisí také rady pro správné zazimování růží, které najdete na dvoustraně 42 – 30, tipy jak připravit na zimní období skleník, jsou na stranách 58 – 59.

V článku Půda nad zlato (s. 52 – 54), najdete odpovědi na nejčastější dotazy kolem půdy: jak poznat půdní typ, jak změřit pH půdy, jak vápnit, rýt a jak vylepšit strukturu a úrodnost půdy.

Trápí vás strupovitost jabloní či malá plodnost maliníků a ostružiníků? Pak si nalistujte dvoustranu 28 – 29, kde najdete rady našich odborných spolupracovníků, rostlinolékaře Josefa Galla a zahradníka Vlastimila Šindeláře.

Stále větší oblibě pěstitelů se těší ibišky. Na stranách 36 – 38 je pro vás přichystána exkurze do jejich pestrého světa. Představíme vám nejen oblíbené pokojovky, ale řeč bude i o těch venkovních. A to jak o léta pěstovaných syrských, které mají keřovitý vzrůst, tak i o bylinných ibišcích bahenních, které udivují svými obřími květy.

Mezi oblíbené květiny, které se objevují v květinářstvích s příchodem podzimu, patří pokojové bramboříky. Jak vybrat ty nejlepší a jak o ně doma pečovat se dozvíte na straně 39.

Pěstitelé mrkví najdou na dvoustraně 30 – 31 nejen rady jak vypěstovat opravdu výstavní kusy, ale i recepty na mnohostranné využití mrkve v kuchyni – od polévky až po staročeské mrkvance.

Symbolem listopadu v kuchyni by určitě mohla být husa. Recepty nejen na tu svatomartinskou vám nabízí na stranách 62 – 64 Petr Stupka. Pro podzimní kulinaření se můžete inspirovat také na stranách 66 – 69, kde na vás čekají čtenářské recepty na paštiky.

Samozřejmě, že jsme nezapomněli ani na várku receptů na vánoční cukroví. Stačí nalistovat dvoustranu 60 – 61, kde najdete nejen osvědčené recepty, ale také harmonogram, jak správně pečení načasovat.

Na stovce stran listopadového čísla časopisu Receptář je témat samozřejmě mnohem více.

Pro všechny, kteří vsadí letos na tradiční pojetí svátků, jsme přichystali také Vánoční speciál.


Předplatné časopisu Receptář

Roční papírové předplatné od 399 Kč