Časopis Receptář č. 10/2016

vydání vyšlo: 3.10.2016


Obsah vydání

V časopisu Receptář č. 10/2016 najdete mimo jiné i tyto články a témata:

Za okny ještě doznívá babí léto, ale podzim už je nezadržitelně tady. S ním samozřejmě sezóna, hub, burčáku a dýní. A také říjnové číslo časopisu Receptář, který se pochopitelně těmto podzimním tématům nemůže vyhnout. Houbám a houbaření jsme se věnovali především v podzimním vydání našeho Receptáře Speciál. V tomto čísle tak dostaly přednost další podzimní plody. Hned čtyři strany jsme věnovali dýním – na stranách 36 – 37 najdete Dýňové inspirace a nechybí ani výběr těch nejlepších dýňových receptů, ty najdete na stranách 60 a 61. Ještě o kousek dál, na straně 84, je pak pro vás připraveno zajímavé povídání o burčáku, který je jedním ze z nejosvědčenějších způsobů jak velmi brzy ochutnat letošní úrodu vína, a pokusit se zhodnotit, jaký to bude ročník. Další šanci budeme mít až na Martina. A jestli vám nějaké hrozny dozrály i na zahrádce, můžete se zkusit pustit i do vlastního burčáku, Receptář v tom samozřejmě poradí.

Možná se ale – stejně jako my v redakci – nechcete léta tak úplně vzdát. Proto jsme pro vás přichystali jeden tip, jak si aspoň trochu léta uschovat na zimu. Je něco lepšího než letní grilování? Ale nebojte, nemusíte v mrazech sedět u grilu. Přichystali jsme pro vás test elektrických grilů, které můžete velmi dobře použít i doma. Ať už v kuchyni nebo třeba na stole v obýváku při posezení s přáteli si můžete tu letní atmosféru aspoň trochu připomenout. Test najdete na stranách 56 až 59 a můžeme prozradit, že výsledky byly skutečně příjemným překvapením.

Jenže, ještě než začne zimní odpočinek, je potřeba připravit zahradu na jaro. Máte pro vás hned několik tipů, nač nezapomenout. Na stranách 18 a 19 si přečtěte o čištění osiva, o nových možnostech roubování zeleniny se dozvíte na stranách 26 a 27, a o tom, jak správě prořezat stromy na straně 30. Na sto stranách časopisu Receptář je toho samozřejmě mnohem více. Pokud nejste předplatiteli, čeká na vás u všech dobrých knihkupců.


Předplatné časopisu Receptář

Roční papírové předplatné od 399 Kč