Časopis Receptář č. 6/2015
vydání vyšlo: 2.6.2015
Obsah vydání
V časopisu Receptář č. 6/2015 najdete mimo jiné i tyto články a témata:
Tykev Cucurbita pepo, var. Oleifera, zvaná též holozrnná tvoří semena bez osemení. Hodí se k jídlu, na cukroví, k výrobě oleje. Podrobnosti přináší červnový Receptář pod titulkem Tykev olejná a kulaté cukety.
Klíčky a nať pohanky obsahují daleko víc rutinu než zrna. Rutin snižuje riziko vzniku srdečněcévních onemocnění a kornatění tepen. Další informace a recepty v článku Pohanka je znovu moderní.
A do třetice tip Receptáře 6/2015 pro zdraví ze zahrady: Plody muchovníku jsou zdrojem antioxidantů, vlákniny, vitaminu B2, manganu, železa, hořčíku a mědi. Pod titulkem Muchovník najdete mj. výčet nejlepších odrůd z Kanady, Holandska i tuzemska na českém trhu.
- Růže. Znáte stolístku?
- Červnové zahradničení Ludmily Duškové
- Kaktusy místo muškátů?
- Pohanka je znovu moderní
- Proč jabloně nekvetou
- Juky jako v Americe
- Tykev olejná a kulaté cukety
- Výsevy pro příští rok; dvouletky
- Krása nejen v květináči: zahradní orchideje
- Dokonalost existuje aneb inspirace pro výběr růží
- Hortenzie
- Broskvoň a řez
- Muchovník
- Vždy kvalitní kompost
Odpovědna
- Pěstování a množení gloxinie; píše Vlastimil Šindelář
- Poškození lalokonoscem; odpovídá Josef Gall
- Světem rostlin s Václavem Větvičkou
- Kysala nebo křivolist?
- Fejeton: Nad Berounkou, pod Tetínem
- Zelená růže
- Houbaření
- Tajuplné choroše, další z rozhovorů s osobnostmi české mykologie, tentokrát s Josefem Vlasákem, molekulárním biologem a specialistou na choroše
Zahradní technika
- dTest rotačních travních sekaček