Časopis Receptář č. 6/2015

vydání vyšlo: 2.6.2015


Obsah vydání

V časopisu Receptář č. 6/2015 najdete mimo jiné i tyto články a témata:

Tykev Cucurbita pepo, var. Oleifera, zvaná též holozrnná tvoří semena bez osemení. Hodí se k jídlu, na cukroví, k výrobě oleje. Podrobnosti přináší červnový Receptář pod titulkem Tykev olejná a kulaté cukety.

Klíčky a nať pohanky obsahu­jí daleko víc rutinu než zrna. Rutin snižuje riziko vzniku srdečněcévních onemocnění a kornatění tepen. Další informace a recepty v článku Pohanka je znovu moderní.

A do třetice tip Receptáře 6/2015 pro zdraví ze zahrady: Plody muchovníku jsou zdrojem antioxidantů, vlákniny, vitaminu B2, manganu, železa, hořčíku a mědi. Pod titulkem Muchovník najdete mj. výčet nejlepších odrůd z Kanady, Holandska i tuzemska na českém trhu.

  • Růže. Znáte stolístku? 
  • Červnové zahrad­ničení Ludmily Duškové
  • Kaktusy místo muškátů?
  • Pohanka je znovu moderní
  • Proč jabloně nekvetou
  • Juky jako v Americe
  • Tykev olejná a kulaté cukety
  • Výsevy pro příští rok; dvouletky
  • Krása nejen v květináči: zahradní orchideje
  • Dokonalost existuje aneb inspirace pro výběr růží
  • Hortenzie
  • Broskvoň a řez
  • Muchovník 
  • Vždy kvalitní kompost 

Odpovědna

  • Pěstování a množení gloxinie; píše Vlastimil Šindelář
  • Poškození lalokonoscem; od­povídá Josef Gall
  • Světem rostlin s Václavem Větvičkou
  • Kysala nebo křivolist?   
  • Fejeton: Nad Berounkou, pod Tetínem 
  • Zelená růže
  • Houbaření
  • Tajuplné choroše, další z rozhovorů s osobnostmi české mykologie, tentokrát s Josefem Vlasákem, molekulárním biologem a specialistou na choroše

Zahradní technika

  • dTest rotačních travních sekaček 

Předplatné časopisu Receptář

Roční papírové předplatné od 399 Kč