Časopis Maso č. 5/2015

vydání vyšlo: 3.9.2015


Obsah vydání

V časopisu Maso č. 5/2015 najdete mimo jiné i tyto články a témata:

  • Mikroorganismy ve fermentovaných salámech a klobásách
  • Výroba startovacích kultur
  • Salám Herkules – významný produkt skupiny trvanlivých fermetovaných salámů v Čechách
  • Umělé potravinářské obaly pro trvanlivé masné výrobky
  • Vodní aktivita a sorpční izotermy vlhkosti potravin
  • Quick-Dry-Slice (QDS) – technologie výroby plátkovaných trvanlivých fermentovaných sa­lámů
  • Obliba vybraných druhů mas mezi mladými konzumenty
  • Učňovské školství v oboru Řezník – uzenář očima středních odborných škol a učilišť
  • Domácí porážky skotu mladšího 24 měsíců ve Zlínském kraji za období uplynulých tří let
  • Výskyt Toxoplasma gondii u prasat domácích a divokých chovaných v různích produkčních systémech