Časopis Bylinky Revue č. 11/2016
vydání vyšlo: 27.10.2016
Obsah vydání
V časopisu Bylinky Revue č. 11/2016 najdete mimo jiné i tyto články a témata:
Byliny na zahřátí těla
Nejlepší přírodní prostředky, jež nám pomohou v chladných měsících. Některé pouze zahřejí, jiné zaženou zimomřivost a další dokáží prokrvit, až nám bude krásně teplo. Dozvíte se i o využití bylin v sauně a přidáme recept na domácí prohřívací skořicový krém.
Bylinky podle abecedy
Mořena barvířská nemusí být jen přírodním barvivem, jak její název vypovídá. V lidové medicíně se pyšní tím, že dokáže léčit ledvinová onemocnění. A navíc dezinfikuje.
Cestujeme s Bylinky revue
Další díl cestovatelského seriálu nás přenese do Walesu. Přesněji do ekokomunity nazývané Údolí týpí. Náš kolega se tam zajel podívat, aby mohl přinést zajímavé informace v poutavé reportáži. Navíc prozradí i recept na indiánský nápoj lapacho.
Éterické oleje místo antibiotik
Zničí bakterie i viry a mohou nahradit mnoho konvenčních léků, jež v dnešní době nadužíváme.
Konopí
Další díl pravidelného seriálu je zaměřen na nespavost a další spánkové poruchy, které trápí řadu zejména starších lidí.
Výroba domácí kosmetiky
Proskurník lékařský je bylinou, jež pomáhá při nemocech dýchacího ústrojí i zánětech močových cest. Umí toho však mnohem víc. Skvělá je při vnějším použití na suchou a citlivou pleť. Vyrobte si šampon, tělové mléko nebo micelární tonikum.
Tuky
Naše tělo je ke správnému fungování nezbytně potřebuje. Jaké jsou ty nejlepší?
Šanta kočičí
Bylina proti nespavosti, psychickému vypětí i nadměrnému stresu. Tiší bolesti žaludku a pomáhá při průjmech.
(Ne)známé plodiny
Banánovník, jak jej neznáte.
Potravní doplňky
K čemu jsou dobré flavonoidy a jak působí na naše tělo?
Obsahové látky rostlin
Vyznáte se v olejích a tucích? Rozebereme čtrnáct nejčastěji užívaných druhů.
Bambus
Vyrábí se z něj textilie, využívá se v kuchyni a můžeme se s ním i léčit. Poznejte bambus ze všech stran.
Recepty
Listopadovou kuchařku pro chladné dny připravila nejznámější česká biokuchařka Hana Zemanová.cervena-cocka-se-zeleninou-v-rajske-omacce
Zdravá kuchyně
V tomto vydání se zaměříme na semena a ořechy.
Jáhly
Jedna z nejstarších kulturních plodin na moderním talíři.
Fazole
Průvodce jedenácti druhy této oblíbené luštěniny.
Zaměřeno na ženy
Styl a strava zralé ženy.
Zaměřeno na muže
Víme, jak vyzrát na lupy.
Listopadové dobroty
Puškvorec obecný využijeme i v kuchyni. Navíc v těchto dnech báječně zahřeje. Vyrobte si podle našeho receptu například lahodný likér.
Energie stromů
Jak a s čím nám mohou pomoci? Srovnání jednotlivých druhů stromů a tak trochu jiný pohled na ně.
Horoskop
Jaké koření se hodí právě pro vás?