Časopis Bylinky Revue č. 11/2016

vydání vyšlo: 27.10.2016


Obsah vydání

V časopisu Bylinky Revue č. 11/2016 najdete mimo jiné i tyto články a témata:

Byliny na zahřátí těla

Nejlepší přírodní prostředky, jež nám pomohou v chladných měsících. Některé pouze zahřejí, jiné zaženou zimomřivost a další dokáží prokrvit, až nám bude krásně teplo. Dozvíte se i o využití bylin v sauně a přidáme recept na domácí prohřívací skořicový krém.

Bylinky podle abecedy

Mořena barvířská nemusí být jen přírodním barvivem, jak její název vypovídá. V lidové medicíně se pyšní tím, že dokáže léčit ledvinová onemocnění. A navíc dezinfikuje.

Cestujeme s Bylinky revue

Další díl cestovatelského seriálu nás přenese do Walesu. Přesněji do ekokomunity nazývané Údolí týpí. Náš kolega se tam zajel podívat, aby mohl přinést zajímavé informace v poutavé reportáži. Navíc prozradí i recept na indiánský nápoj lapacho.

Éterické oleje místo antibiotik

Zničí bakterie i viry a mohou nahradit mnoho konvenčních léků, jež v dnešní době nadužíváme.

Konopí

Další díl pravidelného seriálu je zaměřen na nespavost a další spánkové poruchy, které trápí řadu zejména starších lidí.

Výroba domácí kosmetiky

Proskurník lékařský je bylinou, jež pomáhá při nemocech dýchacího ústrojí i zánětech močových cest. Umí toho však mnohem víc. Skvělá je při vnějším použití na suchou a citlivou pleť. Vyrobte si šampon, tělové mléko nebo micelární tonikum.

Tuky

Naše tělo je ke správnému fungování nezbytně potřebuje. Jaké jsou ty nejlepší?

Šanta kočičí

Bylina proti nespavosti, psychickému vypětí i nadměrnému stresu. Tiší bolesti žaludku a pomáhá při průjmech.

(Ne)známé plodiny

Banánovník, jak jej neznáte.

Potravní doplňky

K čemu jsou dobré flavonoidy a jak působí na naše tělo?

Obsahové látky rostlin

Vyznáte se v olejích a tucích? Rozebereme čtrnáct nejčastěji užívaných druhů.

Bambus

Vyrábí se z něj textilie, využívá se v kuchyni a můžeme se s ním i léčit. Poznejte bambus ze všech stran.

Recepty

Listopadovou kuchařku pro chladné dny připravila nejznámější česká biokuchařka Hana Zemanová.cervena-cocka-se-zeleninou-v-rajske-omacce

Zdravá kuchyně

V tomto vydání se zaměříme na semena a ořechy.

Jáhly

Jedna z nejstarších kulturních plodin na moderním talíři.

Fazole

Průvodce jedenácti druhy této oblíbené luštěniny.

Zaměřeno na ženy

Styl a strava zralé ženy.

Zaměřeno na muže

Víme, jak vyzrát na lupy.

Listopadové dobroty

Puškvorec obecný využijeme i v kuchyni. Navíc v těchto dnech báječně zahřeje. Vyrobte si podle našeho receptu například lahodný likér.

Energie stromů

Jak a s čím nám mohou pomoci? Srovnání jednotlivých druhů stromů a tak trochu jiný pohled na ně.

Horoskop

Jaké koření se hodí právě pro vás?


Předplatné časopisu Bylinky Revue

Roční papírové předplatné od 1.179 Kč