Časopis Zahrádkář č. 11/2015

vydání vyšlo: 29.10.2015


Obsah vydání

V časopisu Zahrádkář č. 11/2015 najdete mimo jiné i tyto články a témata:

V novém vydání časopisu Zahrádkář uvítáte podzim jaksepatří. Zjistíte, které odrůdy dýní jsou ideální pro období Halloweenu a jak postupovat při jejich vyřezávání. Inspiraci najdete i v několika originálních vzorech na straně 31. Zjistil vám lékař nedostatek některých minerálů? Konzumací správné zeleniny můžete tento deficit rychle napravit. Od strany 28 se dočtete, co vše minerály v těle ovlivňují a které zeleniny jsou bohatou zásobárnou železa, mědi, zinku a dalších minerálů. Například lithium je důležité pro enzymatické funkce metabolismu a doplnit si ho můžete konzumací červené řepy. Jako vždy najdete v Zahrádkáři podrobného průvodce pracemi na ovocné, zeleninové i okrasné zahradě. Listopadový Zahrádkář vám také poradí, jak si přirychlit bylinky, abyste je měli přes zimu vždy čerstvé a v dostatečném množství. Nevíte, jaký program vymyslet pro děti o deštivém víkendu? Nahlédněte s námi na straně 34 do prostor Národního zemědělského muzea v Praze. Zjistíte, že stojí určitě za návštěvu.

  • Otevřete zahradu dětem
  • Veřejná zeleň dotváří váš domov
  • Zapomenuté odrůdy jablek mají své kouzlo
  • Nevynechejte pomologické a rostlinolékařské poradny
  • Malá, ale celoročně krásná zahrada
  • Pokračuje seriál pro začínající zahrádkáře

Své čtenáře nezklame ani pravidelná příloha Zahrádkářka, která vám tentokrát naservíruje pokrmy z řepy. Dozvíte se, jak a kde se pěstují kapary.  Zjistíte, jak připravovat dušičkové dekorace a krok za krokem se naučíte vytvářet podzimní kytici do držáku. Vzpomínky na léto si oživíte receptem na sarmu ? specialitu z mletého masa zabaleného v listech zelí, bez které se v Chorvatsku neobejdou žádné svátky ani slavnosti. Recept pochází přímo od naší dopisovatelky z Daruvaru, kde žije početná česká menšina.


Předplatné časopisu Zahrádkář

Roční papírové předplatné od 504 Kč